Transport

Kako doći u Novi Sad avionom

Aerodrom ”Nikola Tesla” Beograd (BEG) je udaljen od Novog Sada 70 kilometara. Za avio karte možete se obratiti izvršnom organizatoru Konferencije  International line (intl@eunet.rs)  ili predstavništvu aviokompanije koju izaberete za let do Beograda. Takodje, možete izabrati neku od lokalnih avioagencija.  Ne postoji direktna autobuska linija od i do aerodroma.  Sve potrebne informacije u vezi transfera sa aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu do Novog Sada možete dobiti od izvršnog organizatora konferencije  International line  (intl@eunet.rs). Fiksna cena za pojedinačni transfer automobilom je (€ 40) .

 

 

Kako doći u Novi Sad vozom

Novi Sad jer jedna od stanica medjunarodnog voza Beč-Budimpešta-Beograd-Istanbul. Za informacije o dolasku u Novi Sad vozom možete se obratit izvršnom organizatoru Konferencije   Internationalline (intl@eunet.rs)  ili potražiti  at  http://www.zeleznicesrbije.com/ ili direktno na Želrzničkoj stanici : Bulevar Jaša Tomić 6, Novi Sad.

 

 

Kako doći u Novi Sad autobusom

U Novom Sadu takodje, postoji i autobuska stanica na čijim terminalima su veomačesti medjunarodni i medjugradski dolasci i polasci autobusa.Za informacije o dolasku u Novi Sad autobusom možete se obratit izvršnom organizatoru Konferencije Internationa lline intl@eunet.rs) ili potražiti na www.gspns.co.rs, ili direktno na autobuskoj stanici: Bulevar Jaša Tomić 6, Novi Sad.

 

 

Kako doći u Novi Sad kolima

Zahvaljujući svojoj dobroj poziciji na Dunavu i raskrsnici puteva, Novi Sad je odlično povezan sa okolnim mestima i gradovima. Nalazi se na autoputu E-75, a autoput E-70 je 70 km južno od grada u pravcu Beograda. Granični prelazi sa Mađarskom su udaljeni: Bački Breg (120 km), Kelebija (120 km) i Horgoš (118 km). Granični prelazi sa Hrvatskom su udaljeni: Bezdan (112 km), Batrovci (90 km) i Bačka Palanka (40 km). Granični prelazi sa Rumunijom su udaljeni: Srpska Crnja (101 km), Vatin (129 km) i Kaluđerovo via Beograd (199 km). Granični prelaz sa Bosnom i Hercegovinom, Sremska Rača, udaljen je 88 km od Novog Sada.

 

Kako doći u Novi Sad brodom

Zahvaljujući činjenici da se Novi Sad nalazi na obali reke Dunav postoji migućnost da se u Novi Sad dodje i brodom. To, naravno, zavisi od razvijenosti brodskih  aranžmana.

 

 

Kako doći u Novi Sad biciklom

Duž reke Dunav postoji biciklistička staza pod nazivom  EuroVelo 6.  Ta staža povezuje Novi Sad i Beograd sa madjarskom granicom prateći krivine Dunava. U Novom Sadu postoje biciklističke staze u većini glavnih ulica.

Za više informacija:

International line

The tourist organization of the City of Novi Sad 

Serbia.com

City of Novi Sad